Kako hipnotizirati piščanca: 10 korakov (s slikami)

Kazalo:

Kako hipnotizirati piščanca: 10 korakov (s slikami)
Kako hipnotizirati piščanca: 10 korakov (s slikami)

Video: Kako hipnotizirati piščanca: 10 korakov (s slikami)

Video: Kako hipnotizirati piščanca: 10 korakov (s slikami)
Video: Пеноизол своими руками (утепление дома) 2024, April
Anonim

Vsak, ki je veliko časa preživel na njivah s piščanci, bo seznanjen s tem namigom. Tisti, ki še niste slišali za ta trik, boste presenečeni, ko boste sledili spodnjim navodilom, videli piščanca, ki leži pri miru. Biologi menijo, da je zaradi piščancev hipnotiziran strah, zaradi česar se lahko piščanci pretvarjajo, da so mrtvi, da bi prevarali plenilce.

Korak

Metoda 1 od 2: Hipnotiziranje piščanca

Hipnotizirajte piščanca 1. korak
Hipnotizirajte piščanca 1. korak

Korak 1. Piščanca držite na ravni površini

Piščanca držite v eni roki, druga pa podpira tako, da držite piščančje prsi. Piščanca položite na tla, tako da prsi počivajo na telesu piščanca. Držite se za noge, da se ta poskus lahko nadaljuje.

Piščanca lahko položite tudi na prsi. Nežno pritisnite na hrbet in nežno povlecite noge nazaj, če se piščanec poskuša premakniti

Hipnotizirajte piščanca 2. korak
Hipnotizirajte piščanca 2. korak

Korak 2. Premaknite prst

Piščanca nežno primite z eno roko. Drugi prst postavite neposredno pred kljun, ne da bi se ga dotaknili. Odmaknite prste približno 10 centimetrov stran, nato pa jih ponovno združite. Ta korak ponavljajte, dokler petelin ne preneha pečati ali se premikati.

Hipnotizirajte piščanca 3. korak
Hipnotizirajte piščanca 3. korak

Korak 3. Sprostite noge

Doslej bi moral biti petelin hipnotiziran in nehati se upirati. Piščanec bo miroval od 30 sekund do nekaj minut.

Hipnotizirajte piščanca 4. korak
Hipnotizirajte piščanca 4. korak

Korak 4. Nariši črto pred piščančjim kljunom

Če piščanec ni bil hipnotiziran, poskusite s to alternativno metodo. S kredo, palico ali prstom narišite 30-centimetrsko črto v tleh. Začnite blizu kljuna petelina in počasi potegnite črto pred njegovo glavo.

Nekateri ljudje pred piščancem narišejo vodoravno črto. Se piščanci bojijo vrvic? Ali obstaja razlog, zakaj je ta metoda učinkovitejša od premikanja prsta? Znanstveniki še vedno iščejo odgovore

Hipnotizirajte piščanca 5. korak
Hipnotizirajte piščanca 5. korak

Korak 5. Dvignite piščanca s ploskanjem z rokami

Bodi prijazen do svojega pernatega prijatelja in vrni piščance v življenje. Pljeskajte z rokami ali nežno potisnite piščanca, dokler se ne zbudi in odide.

Metoda 2 od 2: Zmanjšanje stresa pri piščancih

Hipnotizirajte piščanca Korak 6
Hipnotizirajte piščanca Korak 6

Korak 1. Razumeti učinke hipnoze

Znanstveniki temu učinku rečejo tonična imobilizacija. Ko se piščanec ali druga žival s to težnjo prestraši, se njen srčni utrip upočasni in žival se neha premikati. To je lahko način, da se živali pretvarjajo, da so mrtve, da preprečijo plenilce, ki raje plenijo žive živali. Piščanci niso tako pametni kot počasne lorise, ker se kokoši še pretvarjajo, da so mrtve, in še vedno zelo jasno dihajo.

Hipnotizirajte piščanca Korak 7
Hipnotizirajte piščanca Korak 7

Korak 2. Piščanca položite na hrbet ali stran

Čeprav je običajno, da piščanca nosite na glavo in ga držite za noge, lahko to povzroči, da se piščančji boki zlomijo. Hipnotična tehnika, ki od vas zahteva, da piščanca raztegnete, lahko deluje, ker mu odreže dihalne poti. To lahko povzroči, da se piščanec počuti zelo neprijetno in povzroči omedlevico ali celo smrt.

Hipnotizirajte piščanca Korak 8
Hipnotizirajte piščanca Korak 8

Korak 3. Ne hipnotizirajte predolgo in pogosto

Ni jasno, koliko stresna hipnoza povzroča. Tudi če je pod stresom, piščanec ne bi smel trpeti, dokler ga ne pustite takoj, ko končate s hipnotizacijo. Dolge ure stresa ali redna izpostavljenost stresnim situacijam lahko povzročijo, da piščanec zboli.

Hipnotizirajte piščanca Korak 9
Hipnotizirajte piščanca Korak 9

Korak 4. Navadite se svojih piščancev na ljudi in nove stvari

Piščanci bolje prenesejo stres, ko se navadijo videti ljudi. Zdelo se je, da je celo precej dolg pogled v oči vplival na petelina. Lahko bi pomagalo tudi, če bi piščancem omogočili, da živijo v spodbudnem okolju z veliko novimi stvarmi. Kokoši, ki so ostale v hlevu, so ostale v hipnotizirani fazi dlje, morda zaradi večjega strahu.

Hipnotizirajte piščanca Korak 10
Hipnotizirajte piščanca Korak 10

Korak 5. Pazite na simptome stresa

Perje, ki nenadoma izpade, še naprej trga svoje perje ali pa mu ni dovoljeno odlagati jajčeca, so simptomi stresa pri piščancih. Čeprav je hipnoza ponavadi neškodljiva, se pod temi pogoji lahko poslabša vsaka oblika stresa.

Nasveti

  • Če je potrebno, piščanca primite za vrat, da lahko piščanec strmi v črto, ki ste jo narisali, ali v prst.
  • To naredite, če želite preveriti zdravje piščanca. Polaganje piščanca na stran vam na splošno omogoča dober pogled na piščanca.

Priporočena: