Kako pritrditi nit na šivalnem stroju (s slikami)

Kazalo:

Kako pritrditi nit na šivalnem stroju (s slikami)
Kako pritrditi nit na šivalnem stroju (s slikami)

Video: Kako pritrditi nit na šivalnem stroju (s slikami)

Video: Kako pritrditi nit na šivalnem stroju (s slikami)
Video: ✅Простая идея. Стало гораздо удобней работать.🔨 2024, April
Anonim

Že veste, kaj šivati, in potegnili ste iz babinega najljubšega starega šivalnega stroja, kaj torej še storiti? Za tiste, ki šele začnete uporabljati šivalni stroj, je lahko šivanje šivalnega stroja zelo težko delo in jih lahko celo dolgo odlaša. Namesto da bi šivalni stroj pustil v mirujočem in prašnem stanju, sledite tem preprostim korakom, da lahko šivalni stroj vlečete v nit in ga uporabite. Ustvarjate lahko tako, da kadar koli izdelate prte iz krpic ali šivate oblačila!

Korak

Metoda 1 od 2: navijanje preje na tuljavo

Image
Image

Korak 1. Izklopite šivalno iglo na stroju

Šivalno iglo lahko deaktivirate tako, da zavrtite zgornje kolo na strani stroja. Šivalno iglo je treba onemogočiti, da se med premikanjem niti na klekljanju ne premika navzgor in navzdol.

Image
Image

Korak 2. Odstranite klekljano ohišje

Kleklja je majhna tuljava, ki se nahaja pod šivalno iglo na vašem stroju. Kleklja služi kot dobavitelj niti za spodnjo stran strojnih šivov, vendar nova kleklja običajno ni napolnjena z navojem. Odprite vrata klekljane hiše, nato pa izvlecite klekljanje in dobili boste prazno klekljanje.

Image
Image

Korak 3. Napolnite nit na klekljani

Šivalno nit pritrdite na vrh stroja na stojalu za navoj. Tuljava šivalne niti mora biti nameščena tako, da je pri vrvitvi niti smer vrtenja v nasprotni smeri urinega kazalca.

Image
Image

Korak 4. Povlecite prejo iz tuljave preje

Izvlecite nit iz tuljave in jo pritrdite na napenjalnik niti na vrhu šivalnega stroja. Če je vaš šivalni stroj nov, je običajno na vrhu stroja vodnik za navodila, kako vviti to vreteno.

Image
Image

Korak 5. Začnite navijati prejo na klekljanje

Držite klekljanje in 2-3 krat zanko previjte okoli niti.

Image
Image

Korak 6. Pritrdite klekljanje na opornico klekljanja

Kleklja je majhna palica, ki je običajno na vrhu šivalnega stroja. Pred začetkom navijanja potisnite klekljanje tako, da se zaskoči.

Image
Image

Korak 7. Začnite navijati prejo na klekljanje

Zvitek držite za klekljanje, za nekaj sekund začnite vrteti klekljanje s pritiskom na pedal šivalnega stroja na tleh ali s pritiskom na gumb klekljanja. Tako se lahko prepričate, da je nit dobro ovita okoli klekljanja. Po tem odrežite odvečno nit, ki prihaja iz klekljanja.

Image
Image

Korak 8. Dokončajte navijanje klekljanja

Ponovno stopite na pedal šivalnega stroja ali znova pritisnite gumb klekljanja, tako da bo kleklja popolnoma navojena. Možno je, da se bo stroj sam prenehal navijati, ko je kleklja polna. Obstajajo tudi stroji, ki se ne ustavijo samodejno, vendar se kleklja ne more več vrteti, ko je polna.

Image
Image

Korak 9. Odstranite vreteno iz stroja

Ponovno potisnite vreteno palico in jo nato odstranite. Odrezati morate nit, ki je še vedno povezana s klekljanjem. Od kleklja pustite 5-7 cm niti. Zdaj ste pripravljeni navoj šivalnega stroja!

Metoda 2 od 2: Navoj šivalnega stroja

Image
Image

Korak 1. Ponovno aktivirajte šivalno iglo na stroju

Zdaj lahko ta stroj pripravite za šivanje. Tuljak za navoje pustite na istem mestu na stroju. Nekatere hišice s tuljavami se nahajajo za majhnimi vrati tik pod šivalno iglo ali nekatere stransko pred šivalno iglo. Poiščite to grobnico in odprite vrata.

Image
Image

Korak 2. Povlecite nit iz klekljanja dolžine 10-15 cm

Image
Image

Korak 3. Vstavite klekljanje v rešilni čoln

V rešilnem čolnu boste videli vrzel, ki deluje kot nit. Na nekaterih šivalnih strojih je krog v obliki črke C z nožem na koncu za rezanje niti. Prilagodite položaj klekljanja tako, da se bo vlečna nit vrtela v nasprotni smeri urinega kazalca. Odvečni navoj bi morali potegniti v desno in kleklja bi se morala zlahka vrteti. Zaprite vrata klekljanja, če je rešilni čoln pravilno nameščen.

Image
Image

Korak 4. Začnite z navojem stroja

Povlecite nit iz tuljave za sukanje na šivalnem stroju. Navoj pritrdite na vodilo za kovinske niti, da ga držite na vrhu stroja. Šivalni stroj natisne diagram na vrhu za navodila za namestitev niti.

Image
Image

Korak 5. Povlecite nit navzdol

Sledite puščicam, kot je navedeno na stroju (če obstaja), tako da potegnete nit pred seboj. Po tem zavijte navoj na napenjalniku niti na koncu, nato pa povlecite nit znova navzgor po navodilih za drugo nit. Na tej točki bi morali videti ozek "U" niti, ki ste jo pravkar položili.

Image
Image

Korak 6. Navoj pritrdite na ročico za dvigovanje niti

Ko naredite črko "U", morate nit pripeti na ročico za dvigovanje niti na vrhu stroja in nato potegniti nit nazaj navzdol proti igli. Ročica za dvig niti je kovinska plošča, ki drži nit. Na vrhu kovinske plošče za dvigovanje niti je luknja za navoj. Z navojem niti skozi to luknjo bi morali videti ozek "S" niti, ki ste ga pravkar vstavili.

Image
Image

Korak 7. Povlecite nit proti igli

Potegnite nit navzdol proti igli. Nit potegnite skozi majhno luknjico na dnu igle. Po tem potegnite nit skozi dno tačke.

Image
Image

Korak 8. Potegnite navoj klekljanja navzgor

Na tej točki je vretenski navoj še vedno skrit pod spodnjo površino stroja. Če želite odstraniti vreteno, držite zgornje kolo na desni strani stroja. Zgornje kolo nekajkrat zavrtite proti sebi, dokler konec nitke ne izstopi od spodaj. Držite klekljanje in ga povlecite za 10-15 cm navzgor.

Nasveti

  • Način navoja niti na različnih šivalnih strojih je na splošno enak. Če vaš šivalni stroj ni enak tistemu, ki ga uporabljate tukaj, poiščite navodila za namestitev niti za isti stroj ali pa se odločite sami.
  • Poiščite navodila za namestitev niti, natisnjena na vašem šivalnem stroju. Številni novejši šivalni stroji nudijo vodila s črtami in puščicami, ki so lahko v pomoč.
  • Preberite priročnik za šivalni stroj, če ga imate. Danes obstajajo proizvajalci šivalnih strojev, ki na spletu ponujajo informacije o navoju niti. Model in serijsko številko stroja najdete na njihovi spletni strani.

Opozorilo

  • Ko vstavite nit v iglo, najprej izvlecite napajalni kabel šivalnega stroja.

    Lahko se poškodujete, če po nesreči stopite na pedal, medtem ko prst še vedno previja nit.

Priporočena: